Una electrolinera cada 20 quilòmetres d'autopista
dilluns, 2 / gener / 2023
Comparteix a la teva xarxa social preferida: La mobilitat elèctrica no para de créixer. Augmenten tant el nombre de vehicles endollables que circulen pels nostres carrers i carreteres com la infraestructura de recàrrega. D'aquesta manera, cada vegada és més fàcil substituir el cotxe de combustió per un de 100% elèctric amb la seguretat de poder fer els mateixos desplaçaments.
- 76 nous punts de recàrrega
- 24 nous punts de recàrrega a Catalunya
- 95% de càrrega ultraràpida
- 29 àrees de servei amb electrolinera
- 600 quilòmetres d'autopistes
La infraestructura de mobilitat elèctrica viurà un pas endavant els mesos vinents a les vies ràpides. Autopistas, companyia del grup Abertis instal·larà una electrolinera a totes les àrees de servei de les infraestructures que gestiona.
Concretament, s'actuarà a les 29 àrees de servei dels 600 quilòmetres d'autopistes que administra a Catalunya i a la resta de l'Estat. Seran un total de 76 punts de recàrrega –24 a Catalunya- dels quals el 95% ultraràpids.
Es tracta de sistemes amb una potència de 150 kW que permeten tenir la bateria al 100% amb menys de mitja hora. Aquests punts funcionaran les 24 hores dels set dies de la setmana. Està previst que el pagament es farà al mateix punt a través d'aplicació mòbil.
El desplegament de les electrolineres començarà aquest mateix mes de desembre i s'allargarà fins a finals de 2023. Per fer-ho possible, Autopistas ha seleccionat quatre operadors del sector: Repsol, Cepsa, BP i Ionity.
24 punts de recàrrega a Catalunya
Dels 76 punts de recàrrega que Autopistas instal·larà els mesos vinents 24 seran a Catalunya. La gran majoria seran a la C-32 entre Castelldefels i el Vendrell. També n'hi haurà a dos trams de la C-16 que gestionen les empreses del grup Abertis: el Túnel de Vallvidrera entre Barcelona i l'AP-7 així com el Túnel de Cadí, que connecta l'Alt Berguedà i la Cerdanya.
El pla d'Autopistas també inclou 40 punts de recàrrega a l'AP-68 entre Saragossa, Logronyo i Bilbao, dos a l'AP-71 entre Lleó i Astorga i deu més repartits entre les autopistes AP-6, AP-61, AP-51 i M-45 que connecten la Comunitat de Madrid amb les ciutats del seu entorn.
Compromís amb la sostenibilitat
L'aposta per la mobilitat elèctrica s'emmarca en la política ambiental de la companyia d'infraestructures. Ho explica Daniel Vilanova, director general d'Autopistas: “Amb aquest projecte fem un pas més en el nostre compromís amb la sostenibilitat”.
“És prioritari impulsar projectes orientats als nous desafiaments de la mobilitat, com la preparació de les vies d'alta capacitat per a vehicles elèctrics”, afegeix. “Volem ser una plataforma de referència per garantir una mobilitat més segura, intel·ligent i sostenible”, conclou el màxim responsable de l'empresa del grup Abertis.
Comparteix a la teva xarxa social preferida: