Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Notícies
  • Pautes per ser un company de viatge segur i responsable

Pautes per ser un company de viatge segur i responsable

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Amb la parella, amb amics, amb companys de feina o d’estudis… Tots hem anat o anem de copilots algun cop quan ens desplacem per carretera. T’has plantejat  quines característiques tens com a acompanyant? Amb quin tipus t’identifiques més? Et consideres un copilot crític, empàtic, passiu, discutidor o potser admets que adverteixes constantment de possibles riscos, xerres constantment o arribes fins i tot a distreure el conductor amb la teva actitud? Quan pugem a un vehicle, hem de ser conscients que el nostre paper com a copilot és bàsic per garantir una conducció segura, no exposar-nos a situacions de risc i, en definitiva, evitar accidents.

Foto copilot ok

Faràs molt bé de copilot si…

  1. Estàs moderadament alerta respecte al que passa en la conducció i l’entorn. Has de cooperar sense aclaparar qui condueixi perquè ho pugui fer d’una manera més segura.

  2. Compleixes les normes de seguretat i demanes al conductor que també les respecti. Viatjar amb un conductor que no compleix la normativa suposa posar la teva seguretat en mans d’algú que pot fer-te córrer greus riscos. Si saps que un conductor no està en condicions de conduir, has d’evitar anar amb ell i l’hauries d’intentar convèncer que no agafi el vehicle.

  3. Col·labores amb el conductor, per exemple, encarregant-te del GPS si cal fer la cerca d’una nova ruta o lloc de destinació (si no s’ha programat abans de sortir), seleccionant la música d’Spotify o sintonitzant una emissora de ràdio.

  4. No distreus el conductor amb el que dius o fas, ni l’incites a tenir comportaments que el puguin distreure i exposar a situacions de risc.

  5. Mantens la calma i no transmets nerviosisme al conductor, per exemple en el cas de trobar-vos en un embús. Perdre els nervis, criticar els altres usuaris o mantenir discussions i conductes agressives a l’interior del vehicle poden resultar contraproduents i provocar distraccions i ansietat en el conductor.

  6. No intentes comportar-te com un expert ni et queixes constantment de la manera de conduir de qui va al volant o al manillar. “Frena!” “Canvia de marxa!” “Treu l’intermitent!” Donar lliçons i actuar com si el conductor fos el teu alumne no és una actitud adequada que permeti al conductor mantenir una conducció tranquil·la i segura.

  7. T’encarregues dels menuts en el cas que viatgin darrere en el vehicle; evitaràs distraccions per part del conductor i facilitaràs que es concentri al 100% en la conducció.

Seure al costat de qui condueix implica ser corresponsable per evitar problemes en la conducció. El copilot ha de mantenir unes conductes segures i el seu comportament pot resultar fonamental per evitar accidents. El fet que un trajecte acabi resultant un viatge sense riscos o, per contra, insegur i amb contratemps, depèn en part de com actuï l’acompanyant.

Posa en pràctica aquests 7 consells i sigues un copilot segur!

INFOTRANSIT

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat