Jordi Jané: Vull posar en valor els deu anys dels plans locals de seguretat viària
dimarts, 31 / maig / 2016
Comparteix a la teva xarxa social preferida:
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha manifestat que està molt agraït de la tasca policial que es realitza, tant en l’àmbit interurbà com urbà, per prevenir accidents de trànsit i ha destacat també: “Vull posar en valor els deu anys dels plans locals de seguretat viària, s’ha fet molt bona feina tant per part del Servei Català de Trànsit com des dels diferents cossos policials”. Jané ha explicat que des de l’Observatori de Seguretat Viària “ens hem proposat fer un estudi sobre el grau d’aplicació d’aquests plans locals, que cobreixen pràcticament el 90% de la població catalana”.
A més, el titular d’Interior també ha ressaltat que la tasca dels cossos de seguretat , no només en l’àmbit de trànsit sinó en general, no és fàcil. “Tenen l’encàrrec de vetllar per la nostra seguretat i aquesta obligació l’han d’atendre sempre. I especialment quan es produeixen greus actes vandàlics i de violència al carrer, com els que s’han viscut aquests últimes dies a Gràcia”. Jané els ha qualificat un dia més “d’inadmissibles”
Jané ha fet aquestes declaracions en la cloenda de la VII Jornada de Policies de Trànsit dedicada a “La mobilitat i la seva incidència en les conductes de les persones”, que s’ha celebrat aquest matí a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).
L’obertura de la Jornada ha anat a càrrec de la directora de l’ISPC, Annabel Marcos, i de la directora de l’SCT, Eugenia Doménech, que ha expressat la seva gratitud especialment per “la tasca que fan els cossos i forces de seguretat en l’àmbit del trànsit”, i ha recalcat que “són una peça indispensable per als objectius que ens hem marcat ja que, en definitiva, també són actors principals en la consecució de l’anomenada Visió Zero en l’accidentalitat greu en les nostres carreteres i ciutats”.
En aquest sentit, la directora de l’SCT ha posat de relleu “la importància de la acció conjunta i coordinada entre les policies de trànsit (mossos i policies locals) i l’SCT amb el convenciment de que els accidents són evitables i podem reduir les víctimes”.
La VII Jornada de Policies de Trànsit, a la qual han assistit més de 200 agents de Mossos d’Esquadra i de policies locals, ha tingut com a objectiu continuar avançant en una millor col·laboració entre les policies de trànsit de Catalunya, i ha comptat amb la participació de diversos experts, tant dels cossos policials de Catalunya (Mossos d’Esquadra i Policies Locals) com de la resta de l’Estat i d’Europa, i també altres autoritats judicials o tècniques. En la Jornada s’ha abordat el tema de la seguretat del trànsit des de les seves tres dimensions: les persones, les vies i els vehicles.
El catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona, Germà Bel, ha parlat d’“Els reptes de la mobilitat en els diferents àmbits territorials” i ha posat èmfasi en la importància de generar i aprofitar espais per orientar la mobilitat del territori cap a altres models.
La segona ponència ha girat entorn a “La mobilitat i les relacions humanes” i ha anat a càrrec del professor d'Ètica de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona,Marcel Cano, el qual ha posat de relleu la visió ètica del comportament humà en l’àmbit de la mobilitat, i la responsabilitat col·lectiva i el paper de les policies de trànsit en aquestes interactuacions.
A continuació, Adrià Ferrer, project manager a Applus-Idiada, ha parlat sobre “El vehicle autònom”, la seva situació actual i els escenaris previstos, i també de les complexitats associades, tant tècniques com de seguretat jurídica, i les experiències que s’han desenvolupat fins ara.
Per últim, Anna Pintó, responsable de Gestió i Planificació Seguretat Viària de l’SCTha fet un repàs del Pla Estratègic de Seguretat Viària de Catalunya 2014-2020 i de les accions desenvolupades fins ara per assolir les fites d’aquest pla. Pintó també exposat les “Accions del Servei Català de Trànsit orientades a la modificació de les conductes de risc”, destacant sobretot les directrius i les campanyes conjuntes de Mossos d’Esquadra i policies locals, els deu anys d’extensió dels plans locals de seguretat viària a més de 200 municipis de Catalunya, i la importància de l’educació i la formació com a base per a la reducció de la sinistralitat en el contínuum urbà i interurbà.
El sotsinspector Avel·lí Garcia, cap de l’ART Central de la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra, ha exercit de moderador de la Jornada.
Més informació
aquíComparteix a la teva xarxa social preferida: