Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Notícies
  • Identificar, avaluar i prevenir són les 3 claus per aconseguir reduir a zero els accidents laborals vials

Identificar, avaluar i prevenir són les 3 claus per aconseguir reduir a zero els accidents laborals vials

dimarts, 31 / octubre / 2017
Comparteix a la teva xarxa social preferida:


Quines són les bones pràctiques en matèria de seguretat viària laboral que estan duent a terme les empreses per reduir la seva sinistralitat? Quines accions poden ser eficaços per disminuir el nombre de persones que perden la vida en un accident de trànsit en l'àmbit laboral? El Consell Europeu de Seguretat de Transports (ETSC per les sigles en anglès), ARVAL i Fundació MAPFRE han presentat el passat 5 d'octubre a Madrid la Jornada Internacional PRAISE: Identificar, avaluar i prevenir riscos laborals vials, per donar respostes a aquestes preguntes.

Aquesta jornada s'emmarca dins el Projecte PRAISE que busca reconèixer aquelles bones pràctiques en matèria de seguretat viària laboral, amb l'objectiu d'ajudar a les empreses i tot de tipus d'institucions, a elevar les seves exigències de seguretat viària i prevenir lesions entre els seus empleats.

Aquest projecte ha estat coordinat pel ETSC i cofinançat per la Comissió Europea. Actualment està sent recolzat per Fundació MAPFRE, Fundació Dräger i el Consell Alemany de Seguretat Viària (DVR).

El director de l'Àrea de Prevenció i Seguretat Viària de Fundació MAPFRE, Jesús Monclús, ha estat l'encarregat d'inaugurar la Jornada. En la seva intervenció ha destacat la importància de treballar entre tots en la seguretat viària laboral.

Tal com bé va dir durant la seva ponència Laurence Atchison, Director de Projecte del Consell Europeu de Seguretat de Transports, "La importància de la seguretat viària ens afecta a tots, empreses, treballadors i societat."

Prop del 40% dels accidents de trànsit amb víctimes mortals estan relacionats amb trajectes laborals. "Sens dubte la seguretat viària laboral és un problema de tots. "Així ho citava Marta Zimmermann, Institut Nacional de Seguretat Salut i Higiene en el Treball.

La jornada també ha comptat amb José Luis Fernández, responsable de grans comptes de Dräger, que ha explicat el funcionament de l'últim Dräger Interlock, un alcoholímetre que impedeix que una persona que hagi consumit alcohol pugui arrencar el vehicle. I és que José Luis ha indicat durant la seva compareixença que "el 10% dels conductors amb els que ens creuem al dia presenten consum recent d'alcohol i / o drogues."

La velocitat al volant ha estat un altre dels temes abordats en la Jornada. Sabies que si es respectessin els límits de velocitat hauria 43% menys de col·lisions i 69% menys d'atropellaments? Això són 379 vides salvades.

La Jornada ha comptat amb la presència de Jacqueline O'Donovan de O'Donovan Waste, empresa guanyadora del Premi PRAISE 2016, qui ens ha explicat les bones pràctiques que han fet guanyadora del premi a la seva empresa.

A més també ha estat present Eduardo Mayoral, Director de Seguretat i Qualitat d'ALSA, que ha assenyalat que estan baixant la sinistralitat a la carretera. Javier Amic, responsable de flota de Campofrío, tampoc ha volgut perdre aquesta Jornada i ha parlat de la plataforma T-PORTO que s'encarrega de posar en contacte a conductors amb passatgers per compartir desplaçaments laborals amb cotxe.

I és que totes les mesures són poques per prevenir accidents laborals vials. Per això, tal com concloïa Jesús Monclús: "No hem de baixar mai la guàrdia."

Fundació Mapfre

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Notícies Relacionades

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat