Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ

Els vehicles connectats, més a prop

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

En un futur no gaire llunyà, els vehicles convencionals i els connectats hauran de coexistir a les nostres carreteres. Per aconseguir-ho, caldrà preparar la infraestructura viària del futur per facilitar aquesta convivència. Precisament aquest és l’objectiu del projecte europeu d’R+D INFRAMIX, una iniciativa multidisciplinària en què participen 11 empreses i institucions europees.

Aquest projecte posa en el seu epicentre la recerca de solucions per dissenyar, actualitzar, adaptar i provar elements físics i digitals de la infraestructura viària. L’objectiu és crear un model d’autopista que permeti un trànsit ininterromput, predictible, segur i eficient, capaç de gestionar el període de transició de vehicles. Amb aquesta idea ben present i com a un nou pas per assolir aquests objectius, durant aquest més de setembre s’han fet unes proves a l’AP-7 a les comarques gironines amb un vehicle connectat a través d’una xarxa de tecnologia de comunicació d’última generació.

Inframix post1

Durant els quatre dies que han durat les proves, s’han fet simulacions amb un vehicle amb conductor al seu interior que, mitjançant una xarxa de tecnologia d’última generació, ha rebut dades sobre tres escenaris diferents:

  • Assignació dinàmica de carril: en aquest escenari, l’objectiu era avaluar l’obertura d’un carril dedicat a vehicles autònoms i les diverses senyalitzacions que es poden observar durant el circuit.

  • Obres a l’autopista: l’objectiu era la senyalització, tant als panells de missatgeria variable com als pòrtics i als trolley situats al voral previ a l’inici de l’obra.

  • Retencions: dins d’aquest escenari, l’objectiu era avaluar l’aplicació d’estratègies de trànsit que ajudin a millorar el flux de trànsit i la seguretat viària.

Per poder-ho portar a la pràctica, es van haver d’instal·lar tecnologies de detecció com ara sensors i tecnologies de comunicació d’última generació al lloc de les proves. “Autopistas”, la companyia del grup Abertis, ha liderat la creació d’aquesta nova senyalització i altres elements físics amb l’objectiu que la convivència, en un futur més proper del que sembla, dels vehicles convencionals amb altres d’automatitzats sigui el més ràpida, fluida i saludable possible.

1  INFOTRANSIT

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat