El Govern ha aprobat la creació de l'Observatori per a la Seguretat Viària per reduir la sinistralitat a la xarxa viària catalana
diumenge, 26 / juliol / 2015
Comparteix a la teva xarxa social preferida:
Amb l’aprovació per part del Govern de la creació de l’Observatori per a la Seguretat Viària, s’espera contribuir a la reducció del 50% de la sinistralitat mortal per a l’any 2020 respecte del 2010 i del 40% de ferits greus amb seqüeles permanents en aquest mateix període. Tot plegat, amb l’objectiu d’assolir la sinistralitat zero en l’horitzó 2050, d’acord amb el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020.
L’Observatori pretén esdevindre un gran banc d’intercanvi de dades, d’anàlisi i d’investigació relacionat amb el trànsit i la seguretat viària i actuar també com un òrgan col•legiat de consulta, col•laboració i participació, amb la finalitat d’impulsar les polítiques de seguretat viària que contribueixin a la reducció de la sinistralitat a la xarxa viària catalana.
Els àmbits d’actuació prioritaris de l’Observatori seran l’eix interdepartamental, l’eix internacional, l’eix local i l’eix de seguretat viària en l’entorn laboral.
Per tal propòsit, el nou òrgan impulsat pel Servei Català de Trànsit ha definit les primeres accions a prendre:
- La recerca de millors pràctiques a nivell d’innovació en seguretat viària i l’anàlisi i estudi de les dades que se’n derivin. Aquesta investigació es farà juntament amb l’European Transport Safety Road (ETSC) del qual Catalunya és membre.
- El reforç dels Plans Locals de Seguretat Viària per incidir en la sinistralitat urbana i tenir en compte el paper creixent de la zona periurbana i dels polígons industrials en la mobilitat.
- L’impuls a les empreses dels plans de seguretat viària en l’entorn laboral per reduir l’accidentalitat d’anada i tornada de la feina.
L’existència d’observatoris de seguretat viària és una realitat consolidada però encara no generalitzada arreu del món i té com a principal referent l’European Road Safety Observatory (ERSO). Catalunya se situa entre els països europeus capdavanters en nombre inferior de víctimes per milió d’habitants.
Comparteix a la teva xarxa social preferida: