Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Notícies
  • El dia que una dona va inventar l'intermitent i la llum de fre

El dia que una dona va inventar l'intermitent i la llum de fre

Comparteix a la teva xarxa social preferida:


La història de l'automòbil ha estat molt lligada a la dona, una relació que ve més lluny que la que tenen els homes i els cotxes. De fet, el primer viatge en automòbil ho va fer Bertha Benz, la dona de Dr. Karl Benz, inventor de l'automòbil a Alemanya el 1886, quan en 1888 va cobrir amb els seus fills amb l'automòbil primitiu que va desenvolupar el seu marit, el trajecte de poc més de 100 quilòmetres entre Mannheim i Pforzheim.

Encara que aquesta no és l'única mà femenina que ha estat darrere dels avanços de l'automòbil en els primers temps. Sense anar més lluny invents com els intermitents o els llums de fre, són fruit de Florence Lawrence, una pionera actriu de cinema. 

Tot va començar amb una actriu de cinema

Aquesta inventora canadenc nascuda el 1886 de nom Florence Lawrence va començar la seva carrera cinematogràfica en 1907, sent posteriorment considerada la primera estrella del món del cinema. Malgrat que va participar en una gran quantitat de pel·lícules, el que la va portar a signar un contracte de 1.000 dòlars a la setmana amb una important companyia, va morir en l'oblit després de gastar-se en 1929 gran part de la seva fortuna a la tomba de la seva mare. Aquesta pèrdua, al costat del crac de la Borsa de Nova York i una vida personal marcada per tres matrimonis, que van incloure maltractaments, van acabar per destrossar a l'actriu tant en el personal com en l'econòmic.

L'ACTRIU CANADENCA FLORENCE LAWRENCE va cometre L'ERROR DE NO PATENTAR CAP DELS DOS AVENÇOS QUE VA FER PER L'AUTOMÒBIL I QUE AVUI encara perduren


Abans del seu declivi cinematogràfic i econòmic aquesta dona va fer una gran fortuna que la va dedicar als cotxes, una altra de les seves grans passions. Florence no només es va fer propietària de diversos sinó que a més gaudia de la seva conducció. Tot i que no només es va limitar a adquirir-los i a conduir-los, sinó que també realitzaria millores en aquells que anava comprant. Entre les que va incloure en els seus cotxes es troben dos que a més de seguir vigents en els cotxes actuals són essencials per identificar les nostres maniobres en la conducció: l'intermitent i el fre.

Cap dels dos era una llum. El intermitent consistia en un dispositiu connectat al parafang posterior del cotxe. Quan el conductor premia un botó, un braç pujava o baixava un senyal indicant la direcció de gir de l'automòbil. Més tard arribaria la llum de fre. Un sistema que s'identificava amb un senyal de STOP que es desplegava quan el conductor trepitjava el pedal del fre. Lamentablement Lawrence cometria l'error de no patentar cap d'aquests dos sistemes, que serien aprofitats per la indústria de l'automòbil per al seu posterior desenvolupament.

Va ser en 1914 quan va desenvolupar aquesta dona la versió primerenca del senyal de gir. "He inventat un 'braç de senyalització automàtica', que quan es col·loca a la part posterior de l'parafangs, pot ser elevat o baixat mitjançant polsadors elèctrics", va assenyalar a The Green Book Magazine. "El que indica STOP funciona automàticament quan es pressiona el fre de peu", va explicar Florence sobre el fre.

Una qüestió de mans

Abans de l'invent de Florence Lawrence, Percy Douglas-Hamilton patentaria el 1909 una idea que mostrava unes mans a banda i banda del vehicle que s'il·luminaven a l'indicar la maniobra. No obstant això, tal idea no va passar d'aquí. Fins que aquesta enginyera canadenca no va introduir tals invents en els seus vehicles no es van muntar seriosament aquests dispositius en els vehicles, segons explica John Hetmann, professor de la Universitat de Dayton.

L'evolució d'aquests dispositius arribaria en 1925 quan Edgar Walz Jr. va patentar una llum amb dues fletxes i una llum de fre. A la fi dels 30, Joseph Bell patentaria el primer dispositiu elèctric que destelló. Més tard, el 1939, Buick va introduir els intermitents com a elements estàndard en els seus automòbils. Els intermitents que coneixem avui en dia no es generalitzarien fins a principis de la meitat dels 50. Abans d'aquesta data els vehicles muntaven artefactes improvisats mecànics, tal com el creat per Florence Lawrence.

Motorpasión

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat