DIA MUNDIAL DE LA BICICLETA 3 DE JUNY
dimecres, 3 / juny / 2020
Comparteix a la teva xarxa social preferida: Per què moure't en bicicleta?
Les necessitats de mobilitat de les persones que es desplacen caminant o amb bicicleta, sovint la majoria dels habitants en una ciutat, segueixen sense tenir-se en compte, adverteix l'Informe Anual de el Programa de Carreteres 2018. Això passa tot, fins i tot, en els beneficis que suposa invertir en vianants i ciclistes ja que poden salvar vides, ajuden a protegir el medi ambient i a reduir la pobresa.
Satisfer les necessitats d'aquests ciclistes i vianants continua sent, per tant, crucial per solucionar els problemes de mobilitat de les ciutats, per mitigar l'augment de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a causa de el creixement de la població i per millorar la qualitat de l'aire i la seguretat viària.
Segons l'OMS, infraestructures més segures per caminar i anar en bicicleta garantirien, entre altres coses, l'equitat en la salut. De fet, per a les comunitats urbanes més pobres, caminar i anar en bicicleta són mitjans de transport més econòmics per desplaçar-se. Així mateix, fomentar aquest tipus de transport, pot reduir el risc de malalties cardíaques, vessaments cerebrals, certs tipus de càncer, diabetis i fins i tot la mort. Així que millorar les condicions d'aquest tipus de transport suposa beneficis per a la salut, per a l'equitat i per a l'economia.
La bicicleta és un mitjà de transport sostenible, senzill, assequible, fiable, net i ecològic que contribueix a la gestió ambiental i beneficia la salut.
La bici pot servir com a instrument per al desenvolupament, no només com a mitjà de transport, sinó també per a facilitar l'accés a l'educació, l'atenció de la salut i l'esport.
La relació entre la bicicleta i el seu usuari fomenta la creativitat i la participació social; així mateix, permet el ciclista conèixer de primera mà l'entorn local.
És un símbol del 'transport sostenible i transmet un missatge positiu per fomentar el consum i la producció sostenibles; a més, repercuteix beneficiosament en el clima.
antecedents
Reconeixent la singularitat, la longevitat i la versatilitat de la bicicleta, que porta en ús dos segles, i que constitueix un mitjà de transport sostenible, senzill, assequible, fiable, net i ecològic que contribueix a la gestió ambiental i beneficia la salut, la Assemblea General va decidir declarar el 3 de juny com a Dia Mundial de la bicicleta.
Encoratja als interessats a posar en relleu i promoure l'ús de la bicicleta com a mitjà per fomentar el desenvolupament sostenible, reforçar l'educació dels infants i els joves, inclosa l'educació física, promoure la salut, prevenir les malalties, fomentar la tolerància, l'entesa i el respecte i facilitar la inclusió social i la cultura de pau;
L'Assemblea General valora positivament l'organització de marxes de bicicletes per enfortir la salut física i mental i el benestar, i desenvolupar, així, una cultura de la bicicleta a la societat.
El Dia Mundial de la Bicicleta
Anima els Estats Membres a que prestin una atenció especial a la bicicleta en les estratègies de desenvolupament intersectorials i al fet que s'incloguin en les polítiques i els programes de desenvolupament internacionals, regionals, nacionals i subnacionals.
Convida als Estats Membres a millorar la seguretat viària ja integrar-la en la planificació i el disseny d'infraestructures sostenibles de mobilitat i transport, en particular mitjançant l'adopció de polítiques i mesures dirigides a protegir i promoure activament la seguretat de vianants i la mobilitat en bicicleta, per tal d'obtenir resultats més amplis en matèria de salut, en particular la prevenció de lesions i malalties no transmissibles.
Els anima a desenvolupar les millors pràctiques i els mitjans per promoure la bicicleta entre la societat. Referent a això, veu amb bons ulls les iniciatives per organitzar marxes de bicicletes, tant nacional com localment.
Encoratja, a més, als interessats a promoure l'ús de la bicicleta com a mitjà per fomentar el desenvolupament sostenible, reforçar l'educació dels infants i els joves, inclosa l'educació física, promoure la salut, prevenir les malalties, fomentar la tolerància, el entesa i el respecte i facilitar la inclusió social i la cultura de pau.
UN.ORG
Comparteix a la teva xarxa social preferida: