Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ
  • Ets a:Inici
  • Notícies
  • AMB EL POKÉMON GO NO TE LA JUGUIS NI COM A VIANANT NI COM A CONDUCTOR!

AMB EL POKÉMON GO NO TE LA JUGUIS NI COM A VIANANT NI COM A CONDUCTOR!

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

 

Sovint sembla que els dispositius mòbils siguin una nova extensió del nostre cos, com si es tractés d’una altra mà o un altre braç. Des del Servei Català de Trànsit no neguem que els dispositius mòbils són molt útils i, en alguns casos, fins i tot, divertits.

L’exemple més clar el tenim amb el Pokémon Go, l’últim videojoc de realitat virtual que està enganxant milers d’usuaris de tot el món que cacen bestioles. En el marc de l’eufòria de Pokémon Go, hem pogut veure usuaris que, mentre caçaven un nou animal, creuaven els carrers sense mirar o, fins i tot, arribaven a indrets que no estaven habilitats per a vianants.  Amb aquestes distraccions posem en perill la nostra vida i la dels que ens envolten. De fet, podem provocar tràgiques conseqüències al trànsit i, de retruc, fer que la vida d’una persona doni un tomb en un segon. Per això, des del Servei Català de Trànsit (SCT) volem alertar dels riscos greus que pot suposar caminar mentre es fa servir aquesta aplicació per a mòbils.

Però no només són els vianants els que fan un ús indegut de les app o els mòbils. I és que entre les imprudències que detectem a l’SCT destaca l’ús de dispositius mòbils també quan es condueix, ja sigui un cotxe, un camió o una bicicleta. Recorda que està totalment prohibit manipular aplicacions mòbils o dispositius quan conduïm un vehicle, bicicletes incloses, perquè ens exposem a situacions d’alt perill.

Quan utilitzem aquests dispositius, pensem en la nostra seguretat? Som conscients que prestem atenció a una pantalla per oblidar la realitat que ens envolta i ens exposem així a situacions de perill?

Avui volem recordar-te que, com a vianant, també t’has de protegir i has de preservar la seguretat. Amb la pràctica d’uns senzills hàbits, evitaràs exposar-te a situacions de risc. Recorda que si transites pel mig d’una població has de creuar sempre pels llocs habilitats, respectar els semàfors i mirar a dreta i esquerra abans de creuar un carrer sense risc. Si ets un vianant tecnològic i habitualment aprofites els teus trajectes per parlar per telèfon o escoltar música, recorda que el primordial és la teva seguretat. Si cal, abaixa el volum dels teus auriculars per poder escoltar el que t’envolta i evitar ensurts. Durant l’any 2015, 59 vianants van perdre la vida als carrers i carreteres del país.*

Si ets usuari de jocs com el Pokémon Go, recorda que el joc no és la realitat. I és que molts dels usuaris d’aquest joc sembla que, per uns moments, visquin en un món que no conjuga amb la realitat. Per uns segons, mentre cacen animalons, obliden que l’entorn real que els envolta és un altre. I passen per alt accions tan simples com creuar pels passos de vianants, mirar a banda i banda abans de creuar o respectar els semàfors.

Si camines per una carretera has de recordar que és obligatori fer-ho per l’esquerra i per la vorera, mai per la calçada. I fes-te visible! Assegura’t que veus i ets vist i, per això, porta un element reflector que et doni visibilitat.

Si jugues al Pokémon Go, fes-ne un ús respectuós i responsable per no posar-te tu en perill ni tampoc als altres. Respecta sempre les normes de seguretat viària i aplica el sentit comú.

Aprofita els teus dispositius mòbils, però al carrer, cap distracció!

*Dades de l’Anuari estadístic d’accidents de trànsit a Catalunya 2015

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

Cercador ràpid

Localitza el curs que millor s'adapti a les teves necessitats filtrant per centre, tipus de curs o data d'inici.
Per centre:Llistar els centres que imparteixen cursos de punts
Per tipus de curs:
Per data de curs:

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat