Permís per Punts
Tota la informació des del teu navegador

Selecciona el teu idioma CASTELLÀCASTELLÀCATALÀCATALÀ

"L'efecte papallona" de les campanyes de seguretat viària de la DGT

Comparteix a la teva xarxa social preferida:

¿Pot l'aleteig d'una papallona a Brasil produir un tornado a Texas?

Va ser el matemàtic i meteoròleg provinent dels Estats Units Edward Lorenz qui, mitjançant aquesta metàfora pretenia descriure la idea de que alteracions mínimes a petita escala poden influenciar en alteracions a gran escala. De la mateixa manera, és la Direcció General de Trànsit (DGT) qui apostarà aquest any per traslladar "l'efecte papallona” a les seves campanyes de conscienciació:

“Qualsevol acció individual repercuteix no només en la seguretat viària, sinó també al conjunt de la societat.”

Amb aquesta finalitat, la DGT té previst destinar 1.452.000 euros a campanyes de divulgació de la seguretat viària durant el 2015. Les empreses aspirants hauran de dissenyar la estratègia, el concepte de comunicació, la creativitat i la producció de peces publicitàries, segons l'anunci de licitació del contracte, publicat aquest dissabte al Boletín Oficial del Estado (BOE). L'objectiu, segons la directora d'aquest organisme, Maria Seguí, és que les estratègies presentades hauran de reflexar aquest “efecte papallona”, és a dir, un generador de beneficis socials afegits en diferents àmbits: sanitat, educació, infraestructures, serveis socials, serveis d'urgències, economia, medi ambient...

Segons indica,

“Aquest efecte papallona es resumeix en que cada acció individual té un efecte immediat en el sistema que composa la seguretat viària, amb el que equival a una millora del benestar social. Així, respectar les normes suposa no només beneficis per a la salut, sinó que beneficies a altres, a persones anònimes i a la societat”.

La DGT, por la seva banda, també afegeix en el plec, que cada any es destinen 10.000 milions d'euros a pal·liar les malmeses causades pels accidents de trànsit. Aquesta xifra representa l'1% del PIB nacional. En un escenari ideal amb la Visió Zero Accidents, la DGT ressalta que aquell 1% del PIB es podria destinar a altres àrees.

El 'públic objectiu' d'aquesta iniciativa inclou a tota la població major a 16 anys, detallant que el 'públic diana' inclou a conductors, motoristes, ciclistes i vianants. 

Comparteix a la teva xarxa social preferida:
02/06/2023ADAS (III)

La UTE FAC-CNAE està formada per la Federació d'Autoescoles de Catalunya juntament amb la Confederació Nacional d'Autoescoles.
UTE FAC-CNAE
C/ Mineria, 62-64, baixos
08038 Barcelona
Tel. 900 10 20 88
permisperpunts@recuperapunts.cat