La frenada automàtica d'emergència serà obligatòria en els cotxes a partir del 2020, després de l'acord de 40 països
dimecres, 20 / febrer / 2019
Comparteix a la teva xarxa social preferida: És una reivindicació que la Unió Europea porta fent des de fa molt de temps, però a la fi s'ha materialitzat en un esborrany. 40 països liderats per la Unió Europea i Japó han acordat que els cotxes nous i els vehicles comercials lleugers portin incorporat de sèrie el sistema de frenada automàtica d'emergència (Autonomous Emergency Barking o AEB) des de principis del 2020 al Japó.
Estats Units, la Xina i l'Índia es queden fora d'aquest nou reglament, que s'aplicarà a baixes velocitats: 60 km / h o menys. Només afectarà els vehicles nous venuts en els països signataris, per la qual cosa no implica que els usuaris hagin de adaptar els seus cotxes.
EUA, la Xina i l'Índia volen ser independents de les regulacions de l'ONU

La nova norma serà efectiva el proper any, primer al Japó. S'espera que la Unió Europea, i alguns dels seus veïns més propers, segueixin el seu exemple al 2022.
La veritat és que a Europa, el AEB és un requisit per aprovar el test Euro NCAP. L'exemple més recent el trobem en el Fiat Panda (imatge de portada), que es va convertir al desembre en el segon cotxe de la història què Euro NCAP atorga zero estrelles. ¿La raó? No incorporava ni AEB, ni assistent de manteniment de carril ni sistemes d'assistència d'ajuda a la conducció.

Encara que Estats Units, la Xina i l'Índia són membres de la Comissió Econòmica de l'ONU per a Europa, l'agència que ha establert els nous estàndards, no van participar en les negociacions per mantenir la seva independència.
The Washington Post assegura aquests països volen assegurar-se que les seves regulacions nacionals es mantinguin per sobre de les normes de l'ONU quan es tracta de la indústria automotriu.
Al 2016, 20 fabricants d'automòbils van arribar a un acord amb el govern nord-americà per aplicar el AEB en tots els vehicles nous per a setembre de 2022, però el compliment és voluntari.
Segons dades de l'ONU, el 2016 es van produir més de 9.500 morts a la carretera i la Comissió Europea estima que els sistemes de frenada autònoma podrien ajudar a salvar més de 1.000 vides a l'any en el bloc. La normativa afectarà uns 20 milions de vehicles nous a la Unió Europea, Japó i altres països cada any.
Una important ajuda a la ineficaç frenada humana
Els sistemes de frenada d'emergència són vitals per contrarestar la, de vegades, ineficaç frenada humana.
'AEB detecta una col·lisió frontal imminent amb un altre vehicle o amb un ésser humà, i ajuda el conductor a evitar o mitigar l'impacte. El sistema primer indica al conductor que corregeixi la seva reacció per evitar el xoc i, si la resposta no és suficient o prou ràpida, aplica automàticament els frens per evitar el xoc.
La finalitat del sistema és detectar situacions de frenada d'emergència, i s'assegura que en elles la força de frenada, i amb ella la desacceleració del vehicle, sigui màxima. I és que l'augment de la distància de frenada disminueix les probabilitats d'evitar l'accident i agreuja les conseqüències si aquest es produeix, ja que l'impacte té lloc a major velocitat.
motorpasion
Comparteix a la teva xarxa social preferida: