Així fan servir els noruecs seus híbrids endollables
dimecres, 24 / agost / 2016
Comparteix a la teva xarxa social preferida:
Un cotxe elèctric té uns 200 quilòmetres de mitjana d'autonomia real i un endollable ronda els 50 quilòmetres. Doncs per al 55% del temps que circula 1 endollable a Noruega ho fa usant aquests 50 quilòmetres d'autonomia segons un estudi.
Noruega lidera el mercat europeu de vehicles endollables amb més de 100.000 unitats registrades fins a maig de 2016, una xifra molt important i que ha impulsat l'Institut d'Economia del Transport de Noruega a realitzar un estudi per conèixer el comportament d'aquests conductors i l'ús que fan de les seves híbrids endollables i cotxes 100% elèctrics.
La dada més cridanera és que el 55% del temps que circula un híbrid endollable ho fa en mode 100% elèctric, cosa que amb els seus 50 quilòmetres d'autonomia implica que els recorreguts són molt curts la meitat de les vegades que s'usen o que disposen de suficients punts de recàrrega per a poder carregar cada pocs quilòmetres seus cotxes híbrids endollables. Aquest 55% és només si parlem de l'ús del cotxe per oci, si ens centrem en els viatges a la feina la xifra puja fins al 63%.
Més de 8.000 clients van participar en l'enquesta.
L'estudi revela que els vehicles es carreguen principalment a la llar ia la feina, deixant la càrrega ràpida per als viatges on els usuaris han planejat acudir o per imprevistos. Entre els motius de compra d'un cotxe 100% elèctric destaca l'ús gratuït de les autopistes de peatge i l'economia d'ús i tan sols un 1% dels posseïdors no tornaria a comprar un atribuint motius relacionats amb la càrrega i l'autonomia.
En canvi, els propietaris de cotxes híbrids endollables (PHEV) asseguren que van comprar el seu vehicle perquè és un pas intermedi abans del 100% elèctric i per l'economia d'ús, amb un PHEV no tenen les, encara, massa limitacions d'un cotxe 100% elèctric.
Una altra dada molt interessant està relacionat amb l'autonomia.
Els consumidors enquestats afirmen que a l'estiu l'autonomia dels seus cotxes és un 20% menor ia l'hivern la xifra arriba al 30%, dades que tenen relació amb la climatologia ja que a l'estiu ia l'hivern les bateries pateixen molt més. Això sí, cal prendre les dades amb cautela ja que a la mostra escollida ha una sobrerepresentació de Tesla en els cotxes 100% elèctrics, en canvi, el sector PHEV és més heterogeni.
Aquest estudi revela dades molt interessant sobre l'ús dels cotxes elèctrics i híbrids endollables a Noruega, com sempre, dades que es podrien extrapolar a la resta de ciutats europees amb un comportament similar pel que fa a tecnologia elèctrica i aposta per aquest sector.
Més informació aquí
Comparteix a la teva xarxa social preferida: